Visa vägen-priset

De är årets arbetsgivare i Götaland

Juryn för det prestigefulla Visa vägen-priset har utsett Götalands regionala vinnare i kategorin årets arbetsgivare. Priset går till Roxtec International AB i Karlskrona. Visa vägen-priset, som delats ut sedan 2008, går till den eldsjäl och den arbetsgivare som under året har gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

– Roxtec International har visat att affärsmässighet kan kombineras med ett stort socialt ansvarstagande. Genom att se till förmågor istället för hinder visar Roxtec vägen mot en bättre och bredare arbetsmarknad, säger Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn.

De regionala vinnarna från Norrland, Svealand och Götaland har chansen att vinna det nationella Visa vägen-priset på en TV-sänd gala, ledd av artisten Niklas Strömstedt, på Södra Teatern i Stockholm den 18 november. Galan, som samlar de tyngsta beslutsfattarna inom svensk arbetsmarknad, bjuder också på uppträdanden och inspirerande föredrag av talare såsom Gunhild A. Stordalen och Christer Fuglesang.

Så här såg det ut Visa vägen-juryn överraskade dem på jobbet här:

Visa vägen-juryn

Mats Agurén, ek. dr. (juryns ordförande)
Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO
Eva Nordmark, ordförande TCO
Caroline Berg, ordförande Axel Johnson AB
Peje Emilsson, grundare av Kreab, Demoskop, Kunskapsskolan och Silver Life
Kenneth Bengtsson, styrelseordförande i bl.a. Systembolaget
Mats Eliasson, marknadsdirektör Samhall AB

Kontaktinformation

För frågor om Visa vägen och jury-arbetet:
Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn
070 – 602 51 18

För kontakt med finalisterna samt information om Samhall:
Albin Falkmer, informationschef på Samhall AB
albin.falkmer@samhall.se / 070 – 509 72 06

Om Visa vägen

Visa vägen-priset har sedan 2008 delats ut av Samhall AB till den arbetsgivare och den eldsjäl som under året har gjort mest för att visa vägen mot en mer hållbar arbetsmarknad, där fler personer med funktionsnedsättning har ett arbete. Vilka som vinner det nationella Visa vägen-priset 2015 offentliggörs den 18 november under en gala ledd av artisten Niklas Strömstedt. Galan direktsänds av Aftonbladet TV.