Visa vägen-priset

Aftonbladet direktsänder Visa vägen-galan

Ett samarbete har inletts mellan Aftonbladet och Visa vägen-priset. Samarbetet innebär bland annat att Aftonbladet kommer att direktsända den stora Visa vägen-galan, som leds av Niklas Strömstedt den 18 november. Aftonbladet kommer också att ge ut en särskild tidning med nyheter och information om galan.

Visa vägen-priset har sedan 2008 delats ut av Samhall AB till den arbetsgivare och den eldsjäl som under året har gjort mest för att visa vägen mot en mer hållbar arbetsmarknad, där fler personer med funktionsnedsättning har ett arbete. I år är 183 eldsjälar och arbetsgivare, från Boden i norr till Ystad i söder, nominerade till priset.

Vilka som vinner Visa vägen-priset 2015 offentliggörs den 18 november under en gala ledd av artisten Niklas Strömstedt. Galan, som samlar de tyngsta beslutsfattarna inom svensk arbetsmarknad, bjuder också på uppträdanden och inspirerande föredrag av talare såsom Gunhild Stordalen och Christer Fuglesang.

– Vi är stolta över samarbetet med Visa vägen. Priset, galan och frågan om alla människors möjligheter att delta på arbetsmarknaden ligger väl i linje med Aftonbladets värderingar. Jag ser verkligen fram emot att få dela med mig av detta till en bredare publik, säger Jan Scherman, affärsområdeschef för Aftonbladet TV.

– Det här känns jättekul! Visa vägen-priset handlar om att lyfta fram, uppmuntra och uppmärksamma hjältar som gör svensk arbetsmarknad bättre. Genom samarbetet med Aftonbladet kan vi sprida alla goda exempel till ännu fler personer, säger Monica Lingegård, vd på Samhall AB, som står bakom Visa vägen-priset.