Visa vägen-priset

Visa vägens story

Visa vägen-galan firar tio årsjubileum. Under åren har galan gått från klarhet till klarhet. Möt några av Visa vägen-hjältarna – vinnarna, juryn, medarbetarna och publiken genom åren.

2008

Premiär för priset

Visa vägen-priset delas ut för första gången. Gästerna är betydligt färre än i dag, nomineringarna likaså, men succén är ett faktum.

2009

Eldsjäl från teater

Priset är mer etablerat, och när utmärkelsen Årets eldsjäl 2009 tilldelas Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern, är Visa vägen det första pris som uppmärksammar den senare så kända teatern.

 

Pär Johansson, grundare av Glada hudik-teatern.

2010

Samhalls CSR-pris

Fortfarande kallas priset Samhalls CSR-pris, Visa vägen. Det delas ut den 23 november på Clarion Hotel Sign av Samhalls vd Birgitta Böhlin. Länspolismästare Carin Götblad kommer direkt från jobbet i uniform för att ta emot priset som Årets eldsjäl.

Carin Götblad vann pris tack vare sitt mod att bryta strukturer inom Polisen.

2011

Hotel Rival

Prisutdelningen flyttar till ett fullsatt Hotel Rival. Carin Hjulström är konferencier och talar om glädjen över att ha ett jobb. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström representerar regeringen och Lena Olving, vice vd för Saab, påpekar att på Samhall, där jobbar 20 000 vardagshjältar.

 

2012

”Rena Oscarsgalan”

”Det var rena Oscarsgalan och inget jag var beredd på över huvud taget.” Årets eldsjäl Mikael Tänndal, från Fredells Byggvaruhus, blir överrumplad av priset.

Mikael Tänndal är Årets eldsjäl 2012.

2013

Prins Daniel

”Mångfald i arbetslivet” är temat. Prins Daniel delar ut priser, Margot Wallström talar om normer och Stadsmissionens projekt Blixtjobb får årets hedersomnämnande.

Prisutdelare prins Daniel, årets arbetsgivare AQ Segerström och Svensson, alla vinnare och talare Margot Wallström.

2014

Maffigt trumsolo

Jenny Strömstedt leder galan på temat ”Alla behöver vi någon som tror på oss”. Isabella Löwengrip berättar om hur hon ser på sin adhd som en superkraft. Peter Anderberg, tidigare anställd på Samhall, avslutar kvällen med ett maffigt trumsolo och en uppmaning till publiken att tänka på att det är personen som har en funktionsnedsättning som bäst vet vad hen klarar av.

Jenny Strömstedt och Isabella Löwengrip. Årets eldsjäl Cristina Forssander och trummisen Peter Anderberg.

2015

Miriam Bryant uppträder

300 personer samlas på Södra Teatern i Stockholm och ser galans värd Niklas Strömstedt intervjua gäster som Gunhild Stordalen, Eva Nordmark delade ut pris och Miriam Bryant uppträdde.

Miriam Bryant uppträder inför ett fullsatt Södra Teatern i Stockholm.

2016

Auktion på Rival

Gästerna på Hotel Rival fick lyssna till talare som bland andra arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande för Ikea-gruppen. Galan avrundas med att Samhalls medarbetare Thomas Christenson, som av Nya Wermlands-Tidningen beskrivits som en av länets mest intressanta konstnärer, auktionerar ut en av sina målningar.

Jan Scherman, Kristofer Sandström, Monica Lingegård Mats Melin, Pär Johansson.

2017

10 år!

Tioårsjubileum! Galan på Hotel Rival i Stockholm den 20 november bjuder på kända gäster, okända hjältar och mycket känslor. Louise Hoffsten sjunger, Peter Forsberg delar ut priser och Samhallkören med Putte Nelson som körledare avslutar galan i ett guldigt konfettiregn. Ett hederspris till ”Alla tiders arbetsgivare” delas ut till Antonia Ax:son Johnson och Caroline Berg för Axel Johnson AB.

Jan Scherman, Mikael Damberg, Antonia Ax:son Johnson och Caroline Berg.