Visa vägen-priset

Visa vägen-galan blev en härlig tillställning

På onsdagskvällen hölls Visa vägen-galan 2015 på Södra Teatern i Stockholm. Galan leddes av artisten Niklas Strömstedt och innehöll inspirerande anföranden och uppträdanden av bl.a. läkaren Gunhild. A. Stordalen, astronauten Christer Fuglesang, TCO-ordföranden Eva Nordmark, den sociala entreprenören Siavosh Derakhti och artisten Miriam Bryant.

Under galan prisades också årets vinnare av Visa vägen-priset i kategorierna årets arbetsgivare och årets eldsjäl.

Visa vägen-priset till årets eldsjäl gick till Malin Lundstedt, COO på SF Bio AB. Hon tilldelades priset med motiveringen:

Årets eldsjäl 2015 har med en uttalad strategi och ett stort engagemang inte bara väckt frågan om en mer inkluderande arbetsplats – utan också gått från ord till handling. Med en tydlig vision har hen tagit initiativ som på kort tid har fått sin arbetsgivare att ta ett stort steg i arbetet mot ett mer hållbart samhälle. Årets eldsjäl har på ett tydligt sätt visat hur ett stort engagemang och en stark övertygelse kan skapa nya vägar till arbete för personer med funktionsnedsättning. Visa vägen-priset 2015 i kategorin årets eldsjäl tilldelas Malin Lundstedt.

Här kan ni se när Malin Lundstedt tog emot Visa vägen-priset

Till årets arbetsgivare utsågs Roxtec International AB i Karlskrona. Juryn motivering löd:

Årets arbetsgivare 2015 har byggt sin framgång på en grund av olika förmågor och bakgrunder. För dem är mångfaldsarbetet inte är ett isolerat projekt – utan en del av verksamhetens kärna. Med ett långsiktigt engagemang har de visat att socialt ansvarstagande kan förenas med affärsmässighet. Genom att inte skilja på medarbetare med olika bakgrunder har de skapat arbetsplatser där förmågan står i centrum. 2015 års Visa vägen-pris i kategorin arbetsgivare tilldelas Roxtec International AB.

Här kan ni se när Roxtec International AB:s vd Mikael Helmerson tog emot Visa vägen-priset

 Bilder från galan