Visa vägen-priset

Thomas tavla såld till rekordpris efter hård budgivning

Efter att samhallmedarbetaren och konstnären Thomas Christenson gästade Visa vägen-galan har ingenting varit sig likt. Telefonen ringer i ett med personer som vill köpa hans konst och favorittavlan såldes efter budgivning till rekordpris.

"Jag blev förälskad direkt när jag såg tavlan", säger Ronnie Åbrandt som köpte Thomas tavla till rekordpris. Foto: Zigge Mirski

”Jag blev förälskad direkt när jag såg tavlan”, säger Ronnie Åbrandt som köpte Thomas tavla till rekordpris. Foto: Zigge Mirski

Thomas har den neurologiska skadan tremor och hans stora passion är att måla. Så fort han slutar jobba för dagen på IKEA i Karlstad åker han till sin ateljé och målar. Under Visa vägen-galan bjöd Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson upp honom på scen, till stående ovationer från de omkring 800 gästerna. Med sig upp på scen hade Thomas sin favorittavla med hästmotiv.

– Jag blev förälskad direkt när jag såg tavlan, säger Ronnie Åbrandt som gav det vinnande budet. Ronnie jobbar med Fazer Food Service och var själv i publiken på Visa vägen-galan.

Ronnie var inte ensam om att falla för Thomas tavla. En tuff budgivningen pågick i två dagar och slutade på 36 000 kr – mer än Thomas någonsin fått för en tavla.

– Jag går som på moln och kan inte tro att det är sant, säger Thomas om känslan när han fick höra om budgivningen.

> Här kan du se en film med Thomas från Visa vägen-galan.