Visa vägen-priset

Thomas Fogdö delar ut Visa vägen-priset i Skövde

Skidlegenden Thomas Fogdö, som råkade ut för en till synes helt slumpmässig olycka som slutade med en förlamning från midjan och nedåt, delade ut Visa vägen-priset till Årets eldsjäl Rebecca Eriksson i Skövde.

– Någonstans inser jag att jag levt en lyxtillvaro med människor runt som alltid trott på mig. Jag var ingen lysande skidtalang från början, men jag fick det stöd jag behövde och det slutade med att jag blev bäst i världen, berättar Thomas Fogdö.

Han berättar också om när han låg på sjukhus och hans förebild Gunde Svan kom på besök och lämnade en tavla med texten ”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”.

–  Där och då ville jag stoppa den där tavlan någonstans på Gunde, men så här i efterhand så har jag ju upptäckt att han har rätt. Vi måste bara ge varandra rätt förutsättningar, säger Thomas Fogdö.