Visa vägen-priset

Swedavia fick hederspris

Den här gången delades priset ut i Uppsala Konsert och kongress för ABC-regionen, som omfattar Stockholm och Uppsala. Den här prisutdelningen blev dock lite speciell, av flera skäl. Först dök Arlandas och Uppsalas egen Elvis upp och sjöng ett par Elvis-låtar.

Därefter delades ett unikt hederspris ut till Swedavia. Priset togs emot av Swedavias värdskapsteam, som arbetar med att utbilda människor med funktionsvariationer i kundbemötande på Arlanda. Hederspriset har bara delats ut två gånger tidigare i Visa vägen-prisets tioåriga historia. Värdskapsteamets har utbildat över 400 medarbetare från Samhall genom åren.

En av dem är Tord Jansson, eller ”Arlandas Elvis” som han också kallas. Tord har tveklöst ett unikt bemötande av de resenärer som passerar Arlanda.

Till vardags bor han i Uppsala och heter Tord Jansson. Men han är även Sveriges första Elvis-imitatör och har vunnit flera talangtävlingar som just Elvis. Han älskar verkligen sitt jobb på Arlanda och naturligtvis också sitt liv som Elvis. Prisutdelningen förgylldes av Tords bejublade uppträdande.