Visa vägen-priset

Sveriges tyngsta jury till Sveriges viktigaste pris

Den nya Visa vägen-juryn börjar ta form och vi har tidigare presenterat ärkebiskop Antje Jackelén och H.K.H Prins Daniel som nya medlemmar. Det senaste tillskottet tillför ytterligare tyngd till den prestigefyllda juryn och det viktiga pris den delar ut.

Genom att knyta till sig en av Sveriges mest kompetenta näringslivsekonomer får Visa vägen-juryn nu ytterligare ett kunskapsfält och ännu ett stort hjärta bland sina medlemmar. Bettina Kashefi är chefekonom på Svenskt Näringsliv och har tidigare haft samma position på SKL samt varit statssekreterare i både arbetsmarknadsdepartementet och socialdepartementet. Hon har därmed en mycket gedigen erfarenhet av frågor som rör funktionsnedsattas situation på arbetsmarknaden. Bettina Kashefis nuvarande uppdrag gör att hon dessutom tar med sig en fingertoppskänsla för det svenska näringslivet och den utveckling vi ser där kring mångfald och social hållbarhet.

– Jag tycker att det ska bli riktigt stimulerande att få vara med i arbetet för att fler människor ska kunna vara delaktiga och finna en plats på arbetsmarknaden, säger Bettina Kashefi.

Visa vägen-juryns uppgift är att hylla och sätta ljus på de arbetsgivare och eldsjälar som dagligen lyfter människor genom att tro på deras förmågor och se funktion istället för hinder.

Visa vägen har tidigare presenterat två nya jurymedlemmar, ärkebiskop Antje Jackelén samt H.K.H. Prins Daniel. Utöver dessa sitter sedan tidigare Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson, liksom juryns ordförande Jan Scherman, diversearbetare i media, fri debattör och f.d. TV4-chef samt LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i juryn.

– Visa vägen växer varje år och har blivit något av en landsomfattande folkrörelse där antalet nomineringar till de prestigefyllda utmärkelserna årets arbetsgivare och eldsjäl ständigt slår rekord. Det känns fantastiskt att juryn nu fått en laguppställning som imponerar stort och i högsta grad demonstrerar Visa vägen-prisets stora betydelse, säger ordförande Jan Scherman.

Förra året bestämdes det därför att Visa vägen-priset skulle gå till vinnande arbetsgivare och eldsjälar i de nio regionerna utöver riksvinnarna på Visa vägen-galan.

Turnén och de prisutdelningar som genomfördes blev en enorm succé, med fullsatta lokaler och fantastiska berättelser från både pristagare och de människor som tack vare deras arbete gått från utanförskap till arbetsgemenskap.

2018 var ännu ett rekordår för Visa vägen-priset med 682 nominerade arbetsgivare och eldsjälar samt 28 452 röster totalt på dessa nominerade.

– Vårt arbete handlar ju i grunden om att jobba för principen om alla människors lika värde och lika rättigheter, vilket gör framgångarna för Visa vägen-priset särskilt glädjande och extra viktig, säger Jan Scherman.