Visa vägen-priset

Städarna blev Årets arbetsgivare i Linköping ?

I torsdags hyllades vinnarna av Visa vägen-priset i region ”Östkusten” på Linköping Konsert och Kongress. Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden.

Och som årets arbetsgivare i regionen utses Städarna AB. På plats finns grundaren Tjoffe Sjögren för att motta priset tillsammans med HR-chefen Satu Holmqvist. Städarna AB har som företagsfilosofi att anställa människor med funktionsvariationer.

– Vi är ett städföretag mot i första hand hemservice och finns idag på 19 orter där vi har samarbete med Samhall och försöker hitta olika synergier som kan fungera, berättar Tjoffe Sjögren.

– Idag har vi 410 medarbetare och ungefär 75 procent av våra medarbetare kommer från någon form av utanförskap, fortsätter Tjoffe Sjögren.

– Och vi växer, från september ifjol till september i år hade vi växt med 94 procent så vi är branschens mest snabbväxande företag, säger Tjoffe Sjögren.

På scenen stod även LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i egenskap av prisutdelare samt medlem i Visa vägen-juryn. Han hade tidigare under dagen besökt en grupp medarbetare från Samhall som städar IKEA-varuhuset i Linköping och var mycket positiv.

– Jag får alltid så mycket energi av dessa möten, och mitt jobb i Visa vägen-juryn känns verkligen meningsfullt med tanke på vad priset står för, sa Karl-Petter Thorwaldsson.

Louise Hoffsten fanns även med på scenen och delade med sig av personliga historier om hur viktigt det är att känna värdighet och hur vi kan lägga saker i vårt liv som inte fungerar på ”livets kompost” och gro nya saker i den mylla som bildas.

Städarna går nu till riksfinalen i Stockholm den 19 november, där Visa vägen-juryn kommer att utse en riksvinnare.