Visa vägen-priset

Se hela Visa vägen-galan på film

Visa vägen-galan bjöd en fullsatt salong på allt från tårar till ståpäls, skratt och stående ovationer för att hylla de eldsjälar och arbetsgivare som gör skillnad och bidrar till att skapa ett mer inkluderande arbetsliv. Såväl näringslivstoppar som Hélène Barnekow som kungligheter som Prins Daniel var överens: Visa vägen-galan är en av Sveriges viktigaste mötesplatser.

Men alla fick inte plats på Vasateatern. Därför har vi samlat filmer från kvällen här så att alla som inte var där också kan få uppleva Visa vägen-galan. Längst ner kan du se hela galan från början till slut.

TikTok-stjärnan Fatmir Seremeti är hellre blind i ögonen än i hjärtat.

En fullsatt salong rördes till tårar av blinde TikTok-fenomenet Fatmir Seremeti, som krossar fördomar om synskadade. 

– Jag vill visa att vi finns. Med lite hjälpmedel så kan jag göra precis allt som du kan. En funktionsnedsättning ska inte begränsa oss mer, inte sätta stopp för våra mål och våra drömmar, eller hur stort vi vågar tänka och drömma. Det är en tillgång – för oss personligen och för vårt samhälle i stort. Att vara blind i ögonen är inte till närmelsevis lika illa som att vara blind i hjärtat, sa Fatmir från scenen.

Emma Örtlund från filmen Catwalk tar revansch på mobbarna i skolan.

Normalt delas två nationella Visa vägen-priser ut. I år beslutade juryn att även ett hederspris skulle delas ut – och detta av ingen mindre än filmstjärnan och Catwalkmodellen från Gislaved, Emma Örtlund, som gärna även kallar sig för prinsessa. Hon vinkade glatt till Prins Daniel innan hon intog scenen och golvade alla med sin charm.

– Jag vill vara med och glänsa och skina jättemycket för jag har den utstrålningen, förkunnade hon självsäkert från scenen, där hon – trots pirr i magen – bjöd på sig själv och drog ner kvällens varmaste skrattsalvor.

Prins Daniel konstaterar att Visa vägen-galan är en av Sveriges viktigaste mötesplatser.

Ingen gala utan kunglig glans. En av de engagerade medlemmarna i Visa vägen-juryn är ingen mindre än hans kungliga höghet Prins Daniel, som även delade ut priset till Årets Arbetsgivare under prisutdelningen på Vasateatern den 22 november. 
– Man går härifrån med ett hjärta fyllt av kärlek, sa prinsen efter galan.

Lena Maria Vendelius tycker att alla är normala tills man lär känna dem

Publiken bjöds också på vacker sång av sångerskan Lena Maria Vendelius, som inte har låtit det faktum att hon föddes utan armar och med ett ben kortare än det andra, hindra henne från att följa sina drömmar. 

– Hela mitt liv har jag varit annorlunda. Jag tror att alla är normala tills man lär känna dem. Alla människor har något fantastiskt att ge till sin omvärld. Vi ser många gånger på det vi inte har, i stället för det som vi har, sa Lena Maria från scenen.

Njut av Visa vägen-galan hemifrån

Bänka dig i soffan och se hela Visa vägen-galan från början till slut!