Visa vägen-priset

Robin Malmqvist är Årets eldsjäl i region Skåne

Fredag den 19 oktober landade Visa vägen-turnén i Malmö för att avslöja vinnarna i region ”Skåne”, de sista regionala priserna på denna turné. Och turnén avslutades på bästa sätt, med en arbetsgivare och en eldsjäl som verkligen visar vägen för människor som på grund av olika skäl haft svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden.

Tanken är att lyfta fram arbetsgivare och eldsjälar som på ett alldeles särskilt sätt lyckats med detta, inte för att de i första hand är snälla utan för att de inser hur viktigt det är ur alla aspekter. Arbetsgivarna ska därmed vara goda exempel på hur de och deras kunder, samhället och den enskilde medarbetaren vinner på detta. Eldsjälen ska i första hand brinna för att bryta utanförskap och göra skillnad genom sitt sätt att vara och agera.

Förutom konferencieren Peter Jihde, finns även Visa vägens-juryns ordförande Jan Scherman samt Samhalls vd Monica Lingegård med på turnén som började i Luleå för drygt en månad sedan och nu kommit till slutstationen Malmö.

Själva prisutdelningen sker på Malmö Arena Hotel där pristagarna, tillsammans med prisutdelare Percy Nilsson, entreprenör, och Anna-Lena Bohm, bland annat ägare av UniGuide och vice ordförande i Svenskt Näringsliv samt medlem av Visa vägen-juryn, fanns på plats på fredag eftermiddag.

Som årets eldsjäl utnämndes Robin Malmqvist från Max Burgers i Lund.

– Det handlar om att se vad människor kan göra istället för vad de inte kan göra, säger Robin Malmqvist som är restaurangchef på Max Burgers.

– Vi anpassar arbetsuppgifterna så att det funkar för olika personer och håller en öppen dialog kring vad som behövs. Vi vill fungera som en familj på arbetsplatsen och ingen fråga ska vara för dum för att ställa, säger Robin Malmqvist.

De regionala vinnarna går nu till riksfinalen i Stockholm den 19 november, där Visa vägen-juryn kommer att utse en riksvinnare.