Visa vägen-priset

Rebecca Eriksson prisas i Skövde

Årets eldsjäl i regionen heter Rebecca Eriksson, tjejen från Skövde som lite oförhappandes blev restaurangchef för MAX Hamburgers i Skövde.

Det är kanske inte riktigt är det jobbet som de flesta av oss förknippar med att bryta utanförskap och ge personer med funktionsnedsättningar ett riktigt jobb, men Rebecca har en tydlig tanke.

– Jag tror det är jätteviktigt att se alla människor och ge alla människor en chans. Om man vågar jobba med  mångfald och inkludering så ger det så mycket mer tillbaka, säger Rebecca Eriksson när hon tar emot priset från prisutdelaren Thomas Fogdö.

Thomas råkade ut för en till synes helt slumpmässig olycka som slutade med en förlamning från midjan och nedåt.

– Fast någonstans så inser jag att levt en lyxtillvaro med människor runt mig som alltid trott på mig. Jag var ingen lysande skidtalang från början, men jag fick det stöd jag behövde och det slutade med att jag blev bäst i världen, berättar Thomas Fogdö.