Visa vägen-priset

Proton lighting blev Årets arbetsgivare i Jönköping

I regionsfinalen i Jönköping är det den arbetsgivare eller den eldsjäl som har fått flest röster från allmänheten som vinner, lite som Jerringpriset. I år har närmare 700 nomineringar i nio regioner kommit in och över 28 000 röster lagts innan vinnarna kunde utses.

Och det var Proton Lighting från Värnamo som blev årets arbetsgivare i denna stora region som kallas ”Mellan två sjöar”. Företaget har ett långt och mycket framgångsrikt samarbete med Samhall på orten och ser mångfalden som en naturlig del av företaget.

– Vi tillverkar, utvecklar och säljer belysning för den professionella marknaden i Norden. Vi bygger helt enkelt teknikkomponenter på olika nivåer, säger logistikchef Daniel Malveholm från Proton Lighting.

– Vi är ju noggranna med att mäta kvalitet på det vi levererar, och den är i topp när det gäller det som levereras från Samhalls medarbetare, fortsätter han.

– Vi började samarbeta med Samhall 2005. I den byggnaden som vi befinner oss i, finns även Samhall med en verksamhet. Och den här närheten till varandra gör att man skapar kontakter och träffas vilket gör det ganska naturligt att också samarbeta, säger Danbiel Malveholm.