Visa vägen-priset

Peter: Sveriges mest okända rockstjärna

Ett alltid lika uppskattat inslag på galan är den film där några personer med funktionsnedsättningar får ta plats och berätta om sin verklighet. Under vinjetten ”Alla behöver någon som tror på oss” fick vi träffa tre fantastiska – vitt skilda – människor tillsammans med en person som varit till stor betydelse för deras utveckling och ökade självkänsla. Filmen vittnade om känslofulla, nära relationer som varit direkt livsavgörande.

Peter Anderberg var en av de medverkande i filmen. Han jobbar som chaufför på Samhall. Ett jobb som han verkligen älskar. Men det finns en annan sak i livet som Peter brinner passionerat för – och det är 70-talsmusiken. I bandet Soulspine sitter Peter bakom trummorna under turnéer och studioinspelningar. Och på Rival.

– Jag är rockstjärna, fast ingen vet om det. Och jag är lastbilschaufför också, men det vet ingen heller om, sa Peter.

För, avslutningen på galan togs i anspråk av ingen mindre än Peter och hans älskade trumset. Publiken fick njuta av ett imponerande trumsolo innan det var dags för mingel och mat.

UPPDATERING Numera har Peter gjort en s.k. övergång (lämnat Samhall för anställning hos annan arbetsgivare) och jobbar nu som chaufför på VGT i Göteborg AB. Grattis säger vi!