Visa vägen-priset

Östhammars kommun är Årets arbetsgivare 2017

Under mingelvimlet på Visa vägen-galan pratade vi med Östhammars kommuns vård och omsorgschef Carina Kumlin. Vi ställde några frågor om vad de gör för att minska utanförskapet för personer med funktionsnedsättningar på arbetsmarknaden.

Grattis! Hur känns det att få Visa vägen-priset?

Jag är i chock. Jag kunde aldrig tro att vi skulle vinna. Aldrig! Det finns så många värdiga vinnare här som gör så viktiga saker. Fick en massa tips av de andra.

Hur har ni arbetat för att fler personer med funktionsnedsättning ska få ett jobb?


Det är en kombinationen av att vi har ett bra samarbete med Samhall och att vi verkligen behöver få hjälp från deras medarbetare. Vi har jobbat ihop under flera år men nu finns en ny typ av upphandling som heter reserverad upphandling, och vi var bland de absolut första som använde oss av den möjligheten. Vi valde att upphandlingen skulle gynna företag som anställer personer som står längre bort från arbetsmarknaden. Det är mitt tips till andra kommuner. Använd er av den möjligheten!

Varför är Visa vägen-priset viktigt?

Viktigast är att det stärker oss och bekräftar oss att vi är på rätt väg. Jag tänkte på det Petter Stordalen sa under hans tal när han pratade om högsta betyg. Det här är verkligen högsta betyg som man kan få.