Visa vägen-priset

”Oj, det här blir inte lätt!”

Nu har Visa vägen-juryn träffats för att granska de sex regionala vinnarna och enas kring två nationella vinnare – en arbetsgivare och en eldsjäl.

Omständigheterna krävde ett lite annorlunda jurymöte när den namnkunniga Visa vägen-juryn träffades för att utse 2020 års vinnare. Prins Daniel, ärkebiskop Antje Jackelén och Karl-Petter Thorwaldsson deltog via videolänk medan juryns ordförande Jan Scherman, Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi och Mats Eliasson från Samhall satt på behörigt avstånd från varandra runt ett stort bord.

– Det här priset är alltid det viktigaste priset. Därför att det här priset handlar om att understryka att alla människor har samma värde. Det är viktigt varje dag, varje vecka och varje år, säger Jan Scherman, juryns ordförande.

Jan Scherman, Visa vägen-juryns ordförande.

Årets kandidaterna består av de tre arbetsgivare och tre eldsjälar som vunnit det regionala Visa vägen-priset. Under mötet ska finalisterna stötas och blötas av juryn. Till sin hjälp har Visa vägen-juryn ett stort urvalsmaterial och inspelade filmer med finalisterna som presenterar varför just de ska få vinna. Med ett enormt engagemang och många starka känslor har finalisterna presenterat sig för den juryn.

Bettina Kashefi, chefekonom på Svenskt Näringsliv och ledamot i Visa vägen-juryn.

– Det är fantastiskt att vara med i Visa vägen-juryn och se alla dessa goda exempel som vi har. Det finns massor av arbetsgivare där ute som gör ett fantastiskt jobb! säger Bettina Kashefi.

Visa vägen-juryns uppgift är nu att enas kring en vinnare i vardera priskategori.

– Det känns väldigt bra, vi har haft en intensiv diskussion. Men det är oerhört svårt eftersom vi har så otroligt bra kandidater att välja emellan, säger Jan Scherman.

Vilka som vinner? Det får du veta i samband med Visa vägen-galan 2021!

Här kan du läsa mer om kandidaterna.