Visa vägen-priset

Unicus Sverige AB

Unicus är värt att vinna Visa vägen för sin långsiktiga satsning på att skapa riktiga jobb åt personer med Asperger. Genom sina uppdrag skapar Unicus förändring i kundföretaget. Funktionsvariationer, egna eller i familjen, är inte längre något att hålla hemligt. Unicus är en gamechanger som manar till efterföljd, och vi delar gärna våra erfarenheter. 

Unicus grundades 2009 i Oslo av värmlänningen Lars Johansson Kjelleröd. Efter många år i finansbranschen sökte han en mer utvecklande utmaning och Unicus kom till. Redan då med affärsidéen att på kommersiella grunder skapa nytta för företag genom att använda de förmågor som en person med autism besitter.

Unicus startade från noll i Sverige i januari 2017. Nu tre år senare är vi 30 anställda med uppdrag hos kunder som SEB, H&M, Scania, 3, Swedbank, Vattenfall och SvT, för att nämna några. Leveransen är kvalificerade tjänster inom systemutveckling, främst inom testautomatisering och QA. Fortsatt tillväxt är en självklarhet för oss.

Unicus tar ett långsiktigt ansvar genom att tillsvidareanställa sina konsulter. Ett minde lönebidrag används för att finansiera uppstarten av varje ny medarbetare. Så snart hen är igång tackar vi nej till bidrag och lever på intäkter från våra kunder. Medarbetaren får en trygg fast månadslön och blir försäkrade som andra.

Unicus har utvecklat en egen metodik som gör att vi med framgång kan rekrytera och utveckla tidigare arbetslösa personer med Asperger och göra dem till attraktiva IT-konsulter. Med arbetsuppgifter som de tidigare bara drömt om att få utföra och få betalt för. I Unicus metodik ingår även hur vi säljer och hjälper kunden att få våra medarbetare att bli produktiva. Som ledare gör vi det som krävs för att våra medarbetare skall må bra, det är en förutsättning för vår affärs framgång.

Se gärna filmen som SEB gjort om vårt samarbete https://www.unicus.com/sv/kundcase/seb-ett-samarbete-med-bade-hjarna-och-hjarta/

Rösta på Unicus Sverige AB

Röstningen är avslutad.

Så här fungerar röstningen

Leta upp personen eller arbetsgivaren du vill rösta på och fyll i din e-postadress i rutan. Tryck på "skicka in röst"

Titta i inkorgen för e-postadressen du angav vid röstningen. Där hittar du ett mail med en länk för att bekräfta din röst. Tryck på länken.

Tryck på knappen "bekräfta min röst". Klart!