Visa vägen-priset

Naomi Pilgrim: ”Gör bara gör!”

Med sin fantastiska röst och viktiga budskap tog Naomi Pilgrim publiken med storm på Visa vägen-galan. Vi passade på att ställa några frågor om musiken, fördomar och om att våga ta klivet ut i det okända.

Hur känns det att spela på Visa vägen-galan?
– Jätteroligt, vilken ära att jag får lov att vara den som uppträder. Det var riktigt kul!

Vad handlar ”Sink Like a Stone” om? Varför sjunger du just den?
Låten handlar om att man ska fortsätta kämpa och hålla huvudet högt, även om det är tufft. Jag tycker att det passar bra in på Visa vägen-galan. Fördomar existerar, det är en realitet. De är systematiserade till och med. Men vi får aldrig backa eller ge upp.

Det kommer ju en hel del viktiga personer med mycket inflytande i samhället till Visa vägen-galan – vad skulle du vilja att de bär med sig från kvällen?
Jag vill be dem ta till vara på de goda krafterna som finns i världen.

Har du alltid vetat om att du skulle bli artist?
Jag har alltid älskat musik. Jag mår bra av det. Musiken har haft en stor plats i mitt, min familj och mina vänners liv. Det har alltid stått en radio på, funnits instrument nära till hands eller någon som alltid har visslat i min närhet.

Men var det ett stort steg att våga satsa på din dröm?
Det var ett ordentligt kliv. Gigantiskt till och med. Jag bestämde mig för att utsätta mig för saker som var nya och för att leva utanför min comfort zone. Jag kunde inte bara avvisa min dröm utan att testa först.

Har du någon funktionsnedsättning?
Jag har koncentrationssvårigheter. Jag har inga inlärningsproblem, men det var inte alltid lätt för mig i skolan kan man säga. Jag fick gå om nian på grund av det. Men jag har haft många personer i min närhet som verkligen trott på mig. Familj, vänner, lärare. Många vuxna personer som jag har litat på, det har varit viktigt.

Och det gick ju bra! Vad har du för tips till de som inte vågar ta klivet att förverkliga sina drömmar?
Mitt tips till dem som inte vågar ta klivet är ”Gör det bara gör det!” Man ska inte vara så låst vid förväntningar. Det viktigaste är att man bara gör, och gör saker man mår bra av.