Visa vägen-priset

Malin Wernersson skapar oförglömliga möten

Malin Wernersson i Örebro fick på måndagen Visa vägen-priset för årets eldsjäl i Svealand överlämnat. Malin tycker att alla människor ska ha rätt till oförglömliga möten, oavsett vem man är eller vilka förutsättningar man har. Därför skapade Malin appen VillJa-ses, där personer med livsvariationer kan träffa nya vänner eller till och med kärleken.

– Att få Visa vägen-priset betyder jättemycket för mig och mina nära, men även appens användare. Det blir en boost att få respons för det man gör och att det betyder något, säger Malin.


Det blir en boost att få respons för det man gör och att det betyder något

– Jag har märkt hur appen har fått ännu större betydelse i tider med karantän och isolering att bryta ensamhet för appens användare. Appen har funnits i cirka två år nu och antalet användare har ständigt ökat, idag använder cirka 600 personer appen, säger Malin.

Mats Eliasson från Visa vägen-juryn räcker över det regionala Visa vägen-priset för Årets eldsjäl till Malin Wernersson i Örebro.


En av användarna av appen hade länge känt sig ensam och haft svårt att träffa nya vänner. Det var längesen någon sa att hon var fin och betydelsefull. Hon hittade appen men hade svårt att ta det första steget. Efter ett tag började började hon skriva med en annan kille, och saker och ting började hända. Idag kan användaren kalla sig flickvän och hennes pojkvän berättar varje dag hur fin hon är.

Nästa steg för Malin är att tävla i prisets riksfinal i februari nästa år. Där kommer hon tävla mot två andra kandidater om Sverigepriset.