Visa vägen-priset

Magdalena Andersson delade ut Visa vägen-priset

Under måndag eftermiddag delades Visa vägen-priserna för region Norrland ut på Elite Hotel Mimer i Umeå, och en av stadens profiler Landshövding Magdalena Andersson var prisutdelare.

Magdalena hade rensat kalendern för att kunna vara med på prisutdelningen.

– Det här är så viktigt, det dessa arbetsgivare och eldsjälar gör när de öppnar upp arbetsmarknaden för personer med en funktionsnedsättning, att jag självklart ville vara med och hylla dem, sa Magdalena Andersson när hon kom upp på scenen.

Visa vägen-priset är, precis som landshövdingen säger, ett pris för de arbetsgivare och eldsjälar som ser talang och förmåga där andra ser hinder. Kort sagt handlar det om de som förstått att alla har något att bidra med på arbetsmarknaden, bara de får chansen.

Årets pristagare har gått igenom en lång process, där de först röstats fram av folket till en finalplats, och sedan utnämnts som vinnare av Visa vägen-juryn.

Årets vinnare i region Norrland är arbetsgivaren Humanice AB med verksamhet i Norsjö samt eldsjälen Alice Lundström som arbetar på socialtjänsten i Luleå som handläggare.

Landshövding Magdalena Andersson uppmanade publiken att våga släppa sargen.

– Ni vet det elfte och tolfte budet – så där har vi aldrig gjort och så här har vi alltid gjort. Tänk inte så, våga tänk nytt! Avslutade hon.