Visa vägen-priset

Lars Lerin är Årets eldsjäl

Applåderna ville aldrig tystna i den fullsmockade salen när den regionala Visa vägen-vinnaren Lars Lerin fick ta emot utmärkelsen som Årets eldsjäl.

Lars Lerin är konstnären från Munkfors som bestämde sig för att han ville plocka fram konstnärliga talanger hos människor som kanske ingen förväntat sig något av tidigare. Serien Lerins Lärlingar fick ett enormt genomslag och blev en snackis i stugorna.

Lars Lerin gav helt enkelt alla svenskar en möjlighet att upptäcka dessa fantastiska människor och deras dolda talanger, och vi tog dem till våra hjärtan.

– Jag har ju inte gjort så mycket mer än varit med i de här programmen, men framför allt tycker jag att jag själv får ut så mycket av mötet med lärlingarna. De är så glada och positiva, säger Lars Lerin.

– Och så kan de sätta ord på mycket som handlar om själva livet och hur de förhåller sig till världen. Det är nästan så jag tycker att politikerna borde lyssna på dem och ta efter deras sätt uttrycka sig, fortsätter han.

Med på scenen fanns också vännen och krögaren Carl Jan Granqvist som prisutdelare.

– Jag har själv dyslexi och vet hur viktigt det är att ha människor som kan stötta en, och hur viktigt det är att bli sedd och att vi ser människor runt oss, säger Carl Jan Granqvist.