Visa vägen-priset

Karlstad: ICA Åmål är Årets arbetsgivare

ICA Supermarket i Åmål tog hem priset som Årets arbetsgivare när Visa vägen-turnén gästade Karlstad för att dela ut Sveriges viktigaste arbetsmarknadspris i regionen. 

Framröstad av folket, då alla får vara med och rösta på regionpristagarna, som Årets arbetsgivare i region Dalkarlstad blev ICA Supermarket i Åmål. Susanne Enell tog över livsmedelsbutiken i Åmål för två år sedan och har sedan första dagen arbetat för att människor som på olika sätt behövt vägar in i samhället har fått det i hennes butik.

– Dels har jag ju anlitat Samhall i butiken, så de sköter ju städning och fastighetsskötsel och sånt hos mig, och det funkar jättebra. Sedan jobbar jag ganska mycket med mångfald även utanför Samhall då att jag försöker hjälpa nyanlända att lära sig språket genom att de får jobba ute i butiken, säger hon och fortsätter.

”Det finns en otrolig potential i många av de här människorna”

– Jobba i en livsmedelsaffär ses inte som ett framtidsjobb och en karriär av många, tyvärr. Och det har ändå blivit en ganska kunskapskrävande bransch. Jag ser ju hos de här nyanlända som är hos mig för att i första hand lära sig språket, hur taggade de är, vilken otrolig arbetskapacitet de har. Och jag ser samma sak i Samhall-gänget, det finns en otrolig potential i många av de här människorna.

ICA Åmål fick motta Visa vägen-priset från Landshövdingen Kenneth Johansson. Även Samhalls vd Monica Lingegård fanns på plats, tillsammans med konferencier Peter Jihde och Visa vägen-juryns ordförande Jan Scherman.

Vinnarna i varje region går sedan till en riksfinal den 19 november i Stockholm.