Visa vägen-priset

Karlstad: Joanna Halvardsson är Årets eldsjäl

Joanna Halvardsson blev Årets eldsjäl när Visa vägen-turnén gästade Karlstad för att dela ut priser i regionen ”Dalkarlstad”.

Visa vägen-priset delas ut till arbetsgivare och eldsjälar som på ett exceptionellt sätt visar just vägen genom att se till att människor som står långt ifrån arbetsmarknaden på grund av funktionsnedsättningar får möjligheten till ett jobb. Med andra ord, de som ser till funktion – inte hinder. Det kan vara en enskild person gör skillnad för en arbetsgivare eller samhället i stort.

”Jag har liksom vänt mina funktionsnedsättningar till funktionsförbättringar”

Som Årets eldsjäl i region Dalkarlstad (Dalsland, Värmland och Dalarna) utsågs Joanna Halvardsson från Karlstad. Denna unga kvinna har gjort en egen resa från utanförskap, självmordsförsök och dåligt mående, till arbetspraktik, arbete och numera eget företag.

Hon driver idag en blogg, syns mycket i sociala medier och är ute och föreläser bland arbetsgivare och grupper från myndigheter om sin resa och sina diagnoser inom autismspektrat samt bipolär sjukdom typ 2.

– Enkelt beskrivet så delar jag med mig av min historia som trasig fjortonåring, sluten psykiatrisk vård, åtta självmordsförsök till att idag driva eget företag. Att jag liksom vänt min funktionsnedsättning till funktionsförbättringar istället, för att jag fått rätt hjälp och stöd som gett mig styrka i mina diagnoser och gett mig superkrafter istället, berättar hon själv.

Joanna Halvardsson fick ta emot Visa vägen-priset från Landshövdingen Kenneth Johansson. Även Samhalls vd Monica Lingegård fanns på plats, tillsammans med konferencier Peter Jihde och Visa vägen-juryns ordförande Jan Scherman.

Läs mer om Joanna på hennes blogg.