Visa vägen-priset

Jane Malmberg är Årets eldsjäl i Malmö

Årets eldsjäl i region Skåne heter Jane Malmberg och arbetar till vardags på Frode Laursen i Åstorp. Här produceras bland annat butiksdisplayer i kartong som sedan packas med varor och skickas ut till olika butiker runt om i Sverige.

Ett 80-tal medarbetare från Samhall gör det jobbet. Jane Malmberg är arbetsledare för dem. Hon introducerar och skapar lösningar för medarbetarna som gör att företaget kan leverera både produkterna och ett bra resultat, samtidigt som det ger personer med funktionsnedsättning jobb.

– Jag är naturligtvis väldigt och tacksam för att det vi gör uppmärksammas, säger en lite nervös Jane Malmberg när hon kliver upp på scenen för att ta emot priset som Årets eldsjäl.

Hon har varit med hela vägen som arbetsledare för bland annat Samhalls medarbetare. Hon beskrivs som en rak, enkel, tydlig och varm person som verkligen brinner för att alla ska få chansen att visa vad de går för.

– Ja, men detta att kliva upp på en scen är inte riktigt min grej, jag gillar att jobba i bakgrunden. Det är jag bäst på, säger Jane Malmberg och skrattar.