Visa vägen-priset

ICA Maxi Alingsås är Årets arbetsgivare på Västkusten

På tisdag eftermiddag var det dags att avslöja vinnarna av Visa vägen-priset i region ”Västkusten”. Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden.

Tanken är att lyfta fram arbetsgivare och eldsjälar som på ett alldeles särskilt sätt lyckats med detta, inte för att de i första hand är snälla utan för att de inser hur viktigt det är ur alla aspekter. Arbetsgivarna ska därmed vara goda exempel för hur de och deras kunder, samhället och den enskilde medarbetaren vinner på detta. Eldsjälen ska i första hand brinna för att bryta utanförskap och göra skillnad genom sitt sätt att vara och agera.

Och som årets arbetsgivare i regionen, med flest röster av alla nominerade i hela landet, utsågs ICA Maxi i Alingsås. På plats finns Cecilia Melin, Frida Svantesson och Johan Kristiansson.

– Jag tycker inte att vi i första hand är snälla, de här människorna gör vår så mycket bättre, säger Cecilia Melin som är personalchef på ICA Maxi i Alingsås.

– Vi har cirka tio personer från Samhall som är här alla dagar i veckan, och de är som vilken medarbetare som helst. De gör det de kan och är med på alla möten, julfester och så vidare, de är som vilka medarbetare som helst helt enkelt, berättar Cecilia Melin.

– Många tror säkert att de här personerna utgör ett hinder i arbetet, men vi ser dem bara som en tillgång, säger Cecilia Melin.

De regionala vinnarna går nu till riksfinalen i Stockholm den 19 november, där Visa vägen-juryn kommer att utse en riksvinnare.