Visa vägen-priset

ICA Matfors vann årets arbetsgivare i Gävle

Vinnare av Årets arbetsgivare i region Jungfrukusten blev ICA Supermarket i Matfors. Butikschefen Magnus Wikström berättade om hur enkelt det kan vara att göra det som kan tyckas så svårt – att arbeta inkluderande.

– En av nycklarna till att jag får den här utmärkelsen tror jag är är att jag är som folk. Jag hejar på alla och pratar med alla. I och med att jag är så som ledare så blir mina medarbetare det också, säger Magnus Wikström.

Årets arbetsgivare Magnus Wikström tillsammans med Årets eldsjäl i Jungfrukusten – Anders Halvarsson.

Han berättar också om sin storebror Lasse som ringer varje dag och frågar hur han mår, och hur han insett hur relationen till hans bror format honom och gett honom hans värderingar.

– Om alla vore som min bror skulle det inte finnas några krig i världen. Ja, jag glömde kanske säga att han har Downs syndrom också, avslutar Magnus Wikström, butikschef och ägare till ICA Matfors.

Sveriges radio var på plats och intervjuade Magnus om Visa vägen-priset, lyssna här.