Visa vägen-priset

Hotell Statt i Hässleholm blev Årets arbetsgivare i Malmö

Fredag den 19 oktober landade Visa vägen-turnén i Malmö för att avslöja vinnarna i region ”Skåne”, de sista regionala priserna på denna turné. Och turnén avslutades på bästa sätt, med en arbetsgivare och en eldsjäl som verkligen visar vägen för människor som på grund av olika skäl haft svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden.

Tanken är att lyfta fram arbetsgivare och eldsjälar som på ett alldeles särskilt sätt lyckats med detta, inte för att de i första hand är snälla utan för att de inser hur viktigt det är ur alla aspekter. Arbetsgivarna ska därmed vara goda exempel på hur de och deras kunder, samhället och den enskilde medarbetaren vinner på detta. Eldsjälen ska i första hand brinna för att bryta utanförskap och göra skillnad genom sitt sätt att vara och agera.

Förutom konferencieren Peter Jihde, finns även Visa vägens-juryns ordförande Jan Scherman samt Samhalls vd Monica Lingegård med på turnén som började i Luleå för drygt en månad sedan och nu kommit till slutstationen Malmö.

Själva prisutdelningen sker på Malmö Arena Hotel där pristagarna, tillsammans med prisutdelare Percy Nilsson, entreprenör, och Anna-Lena Bohm, bland annat ägare av UniGuide och vice ordförande i Svenskt Näringsliv samt medlem av Visa vägen-juryn, fanns på plats på fredag eftermiddag.

Som årets arbetsgivare i regionen utses Hotell Statt i Hässleholm. På plats finns hotellchef Katrin Petterson samt husfru Lena Serrander.

– Det är egentligen vi som har det bra som har så duktig personal på städet. Det är otroligt viktigt hur bra städat det är på rummen, så det är ett tufft jobb som de gör otroligt bra, säger Katrin Pettersson hotellchef på Hotell Statt i Hässleholm.

– För oss är principen att alla kan bidra väldigt viktig, och förutom att göra ett bra jobb så bidrar det här gänget till en oerhört positiv stämning. Och även om det är inhyrd personal från Samhall så är de med i vår gemenskap och våra personalaktiviteter, berättar Katrin Pettersson.

Vinnarna går nu till riksfinalen i Stockholm den 19 november, där Visa vägen-juryn kommer att utse en riksvinnare.