Visa vägen-priset

”Hoppas att detta ska bli en ögonöppnare för andra företag”

Patrik Palm, vice President Operations på IAC berättar om hur det var att få ta emot priset för Årets företagare på Visa vägen-galan 2014.

Hur kändes det att bli uppropad som vinnare?
– Fantastisk roligt, det var kul bara att bli en av tre nominerade. Men att få vinna var en stor överraskning. Vi ser ju inte det som vi gör som något speciellt – det här är något vi gör varje dag och vill ju bara vara lönsamma som vilket företag som helst.

Vad får du ut av att arbeta tillsammans med funktionsnedsatta personer?
– När dörren öppnas och personer får den här chansen – då är det värt hur mycket som helst. Nya idéer och nya tankesätt – och det är ju nödvändigt för att förändra oss. Det handlar egentligen om hela industrin i Sverige, vi måste förändra oss för att lyckas.

Vad har varit framgångsfaktorn för er på IAC?
– Allt handlar om passion och drivkraft för att motivera dina medarbetare. Medarbetare som inte vill något annat än att komma in på arbetsmarknaden. Vi på IAC är ett team, ingen ser sig som mer än någon annan. Och det är mixen av människor i vårt team som är vår framgång.

Hur kan du använda din vinst till att inspirera andra?
– Jag hoppas att detta ska bli en ögonöppnare för andra företag – att det jag och IAC gör ger nytta. Jag möter mycket skepsis från andra företagare.
– Men priset kommer även fungera som en extra motivationshöjare för oss på IAC – att fortsätta jobba med våra medarbetare så som vi gör.

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email