Visa vägen-priset

Hon blev eldsjäl Götaland

Visa vägen-resan rullar vidare och idag var det dags för årets eldsjäl i Götaland att överraskas och uppmärksammas.

Samtidigt som eleverna började röra sig hemåt anlände delar av Visa vägen-juryn till Blichers friskola i skånska Axelvold. Samtidigt hade Birgitte Blicher blivit kallad till ett möte med Samhall och skolans rektor.

Birgitte, som bland annat driver Blichers friskola, var helt ovetande om vad som skulle ske när jury-ordförande Mats Agurén med följe plötsligt steg in i rummet för att meddela att hon är en av årets Visa vägen-vinnare.

Birgitte tilldelas priset för sitt outtröttliga och inspirerande engagemang för att barn och vuxna med funktionsnedsättning ska kunna delta i samhället fullt ut. Genom ett målmedvetet arbete skapar hon inkluderande arbetsplatser där förmågan står i centrum.

Juryns motivering

Birgitte Blicher får priset för sitt outtröttliga och inspirerande engagemang för att barn och vuxna med funktionsnedsättning ska kunna delta i samhället fullt ut. Genom ett målmedvetet arbete har hon skapat inkluderande arbetsplatser där förmågan står i centrum.

Se Birgittes reaktion när Visa vägen-juryn överraskade henne

Om Birgitte Blicher

Skolchef och ägare sedan tio år till Blichers friskola utanför Axelvold i Skåne, som arbetar med barn och ungdomar med skolproblem.