Visa vägen-priset

Hon blev årets eldsjäl Svealand

På fredagseftermiddagen avslutade juryn sin resa genom landet. I Stockholms innerstad hittade de en eldsjäl som var i staden på besök.

Cristina Forssander, som arbetar som chef för arbetsmarknadsenheten i Trosa kommun, har ett stort engagemang inom organisationen Ledarna. På fredagen hade hon åkt till Stockholm för ett möte på deras kansli. Ett möte som kom att handla om helt andra saker än vad hon hade väntat sig.

Mitt i mötet öppnades dörren till konferensrummet av jury-ordförande Mats Agurén. Till ljudet av applåder och hejarop deklarerade han att Cristina Forssande är Årets eldsjäl i Svealand och därmed en av tre personer har kan vinna det nationella Visa vägen-priset på galan i Stockholm den 19 november.

Cristina får priset för ett engagemang som har gett ringar på vattnet, långt utanför den egna arbetsplatsen. Cristinas målmedvetna arbete har gett stora avtryck i Trosa kommun – men hon har också visat vägen och skapat nya förutsättningar för socialt ansvarstagande hos en hel generation chefer.

Juryns motivering

Cristina Forssander är årets eldsjäl i Svealand. Hon tilldelas priset för ett engagemang som gett ringar på vattnet, långt utanför den egna arbetsplatsen. Cristinas målmedvetna arbete har gett stora avtryck i Trosa kommun – men hon har också visat vägen och skapat nya förutsättningar för socialt ansvarstagande hos en hel generation chefer.

Årets gladaste finalist? Se Cristinas överraskning här

Externa länkar

Svt.se: ”Hon är årets eldsjäl”

Ledarna.se: ”Det finns en alldeles särskild sorts chef, en som aldrig ger upp om en medarbetare och som ser möjligheter där andra ser svårigheter och problem. En sådan chef är Cristina Forsander”

Trosa.se: Cristina Forssander, chef för AME är Årets eldsjäl i Svealand

Om Cristina Forssander

Enhetschef i Trosa kommun och styrelseledamot för Ledarna inom Vård & omsorg.