Visa vägen-priset

Här är årets arbetsgivare Norrland

Skellefteå Kraft Arena. Här stormade Visa vägen-juryns ordförande Mats Agurén in, där företaget Solkraft hade samlats för planeringskonferens. Solkraft, som skapar utvecklande arbeten till personer som befunnit sig i utanförskap, var nominerade till Visa vägen-priset i kategorin Årets arbetsgivare. Mitt i ett föredrag av Solkrafts verksamhetschef Per Bergman öppnades dörrarna och Visa vägen-juryn intog rummet.

Mats Agurén vände sig mot Solkrafts anställda och berättade att de blivit utsedda till regionala vinnare i kategorin Årets arbetsgivare, med motiveringen att de varje dag skapar nya möjligheter till arbete för hundratals personer som står långt från arbetsmarknaden.

Juryns motivering

Visa vägen-priset till Årets arbetsgivare i Norrland går till Solkraft. För att de med stort engagemang, och alltid med individen i centrum, skapar nya vägar till arbete. Solkraft är en arbetsgivare som sticker ut – särskilt bland andra offentliga verksamheter. Med enastående resultat gör de varje dag skillnad för hundratals personer och är en viktig vägvisare mot en mer hållbar arbetsmarknad där fler får plats och färre lämnas utanför.

Här överraskas Solkraft

Om Solkraft

Med grundvärderingar om att människor ska ha rätt till arbete och kunna ingå i en gemenskap skapar Solkraft meningsfulla arbetsuppgifter till personer som under längre tid och av olika orsaker haft svårt att komma in på den ordinarie arbetsmarknaden. 

Solkraft representeras av Per Bergman, enhetschef .