Visa vägen-priset

Han vet hur det känns att vara osynlig

Peter Hörnberg gick från fullt frisk till långtidssjukskriven på några sekunder, och vägen tillbaka var både tuff och väldigt ensam.

Han stod i köket och lagade mat till sina fem barn, när benen plötsligt vek sig och han föll ihop. Väl inne på akuten får Peter Hörnberg veta att han fått en mindre hjärtinfarkt, men ganska snart inser han att det egentligen bara är ett symptom.

– Jag hade stressat och pressat mig själv alldeles för länge och nu sa kroppen ifrån, berättar han från scenen på Visa vägens prisutdelning i Umeå.

Förutom att han var ensamstående förälder, hade han tvingats sätta sitt företag i konkurs och trots ett nytt jobb var ekonomin pressad och dygnets timmar räckte inte till.

Vägen tillbaka från hjärtinfarkten och utbrändheten blev lång. Efter två år fick Peter en praktikplats på Samhall i Umeå, och efter några månader blev han erbjuden att byta till Vindeln där han bor. Efter det fick han arbete i Samhalls kärnuppdrag och blev nästan genast driftledare.

Idag arbetar Peter som områdeschef, har hittat kärleken och trivs med livet, barnen, bonusbarnen och barnbarnen.

– Men jag kommer aldrig att glömma hur det kändes när jag gick omkring och kände mig osynlig. Men glöm inte att du aldrig är ensam, att det finns människor som upplevt samma saker och som vet hur det är, säger Peter Hörnberg

– Så våga prata om det som är svårt, det kommer att hjälpa dig, avslutar han.