Visa vägen-priset

Grönsakshallen Sorunda prisades i Uppsala

Applåderna ville aldrig tystna när Årets arbetsgivare Grönsakshallen Sorunda fick ta emot Visa vägen-priset.

Grönsakshallen Sorunda har under många år jobbat aktivt med att hitta alla medarbetares talang och förmåga.

– För oss är tanken att alla kan bidra, en fullständigt självklar del av vår företagskultur. Vi låter människor jobba med det de kan och är bra på, och den respons det ger i form av arbetsglädje, stolthet och växande självkänsla kan vi räkna hem på fler än ett sätt, säger Christer Läckgren som är vd.

Med på scenen fanns också två pristutdelare tillika vinnare från förra året. Håkan Fäctare representerar Swedavias värdskapsteam som fick ett hederspris ifjol då de utbildar alla som jobbar på Arlanda i att ta hand om resenärerna och bemöta dem på ett bra sätt. Förra året stod Bactiguard på scenen för att ta emot priset som årets arbetsgivare, i år kom vice vd Cecilia Edström för att dela ut samma pris.

– För Swedavia handlar det verkligen om att göra osynliga medarbetare synliga. Vi i värdskapsteamet ser oss som trädgårdsmästare och alla medarbetare som blommor, som vi vill ska växa och blomma ut, säger Håkan Fäctare.
Cecilia Edström berättade lite om Bactiguards företagsfilosofi.

– Våra medarbetare är företagets viktigaste tillgång. Det är tack vare dem vi lyckats skapa ett företag som präglas av innovation, entreprenörskap, mångfald, jämställdhet, korta beslutsvägar och eget ansvar. Vi har alla gjort livsresor och delar våra berättelser, det svetsar oss samman och gör oss ännu starkare, säger Cecilia Edström och fortsätter.

– Idag har vi medarbetare från hela världen och dessutom med olika talanger och förmågor. Det är fantastiskt att se vad rätt person på rätt plats kan uträtta.