Visa vägen-priset

Grahns konfektyr är Årets arbetsgivare

Årets arbetsgivare i regionen ”Mellan två sjöar” är Grahns konfektyr tack vare deras förmåga att se och ta tillvara människors förmågor och talanger.

–  Det känns fantastiskt att få det här priset, det blir som ett erkännande av att vi gör något rätt, säger Ola Brewitz som är en av ”Lekledarna” för företaget – någon vd-titel har de aldrig brytt sig om.

– Ett tips till alla som vill jobba med dessa fantastiska personer är att göra en analys av sina behov och ta kontakt med exempelvis Samhall och prata om detta, de löser det mesta, säger Jesper Löw som också är ”Lekledare” på Grahns konfektyr.

Mattias Karlsson, vd för Jonssons Mekaniska, delade ut priset på scenen. Företaget har en uttalad strategi där de aktivt arbetar med att låta människor som haft det tufft på arbetsmarknaden få en chans att visa vad de går för.

– Vi tänkte om i produktionen och försökte fokusera på vad våra medarbetare var duktiga på. Så istället för att de skulle vara experter på en massa olika saker, lät vi alla jobba med det de var bra på.

På så sätt blev det också naturligt att plocka in människor som i vissa sammanhang kanske uppfattas som funktionsnedsatta, men hos oss får göra det de är bra på och därför bli en viktig kugge i produktionen, berättar Mattias Karlsson.