Visa vägen-priset

Glenny Särnström finalist

Glenny Särnström, inköpschef av indirekta tjänster för Axfood, är en av tre finalister i kategorin Årets eldsjäl som har chansen att vinna Visa vägen-priset för att ha gått i bräschen för att minska utanförskapet för personer med funktionsnedsättningar på arbetsmarknaden. Vi har passat på att ställa några frågor till honom.

Hur känns det att vara finalist på Visa vägen?

Det känns oerhört hedrande att ha blivit nominerad till Visa vägen-priset, med tanke på att jag har jobbat länge med den här typen av frågor.

Varför är Visa vägen-priset viktigt?

Priset är viktigt för att uppmärksamma att personer med funktionsnedsättningar utgör en stor resurs som tyvärr alldeles för ofta går till spillo.

Varför bör du vinna?

Jag har träffat alla våra butikschefer och öppnat upp möjligheten för 1 300 personer från Samhall att arbeta i våra butiker. Redan i avtalet drev jag frågan om övergångar så att personerna ska ha möjligheten till ett arbete utanför Samhall och på så vis bli bättre integrerade i samhället.

Vad hindrar företag från att anställa personer med funktionsnedsättningar?

De flesta verkar tycka att personer med funktionsnedsättningar är i vägen och att de inte kan bidra med något konkret arbete. Det är alldeles för många som säger sig ha varken tid eller råd att sysselsätta personer med funktionsnedsättningar.