Visa vägen-priset

Folket har sagt sitt – nu bestämmer juryn

Visa vägen-priset är Sveriges viktigaste pris, men också ett av de mest populära. När omröstningen stängde natten mellan fredag och lördag hade 14884 unika röster registrerats på över 600 kandidater. I och med att omröstningen är avklarad så har de tre främsta kandidaterna i respektive region och kategori gått vidare till juryns bedömning.  

– Vi känner oss både hedrade och glada över att nu få kliva in i processen och lära känna dessa 54 kandidater. Men alla 605 kandidater hade förstås varit värdiga pristagare, och det i sig är en fantastisk vinst för vårt land och alla som bor här, säger Jan Scherman som är ordförande i Visa vägen-juryn.

Av dessa 54 ska det nu bli 18 vinnare kvar – en arbetsgivare och en eldsjäl i de nio regionerna. När detta digra arbete är genomfört av juryn kommer Visa vägen-turnén att besöka de nio regionerna och prisa alla vinnarna.

”Jag ser ett fantastiskt engagemang för Visa vägen-priset i hela Sverige, ett engagemang som är ett kvitto på hur viktig frågan om alla människors lika värde är”

– Jag ser ett fantastiskt engagemang för Visa vägen-priset i hela Sverige, ett engagemang som är ett kvitto på hur viktig frågan om alla människors lika värde är, säger Jan Scherman.

Årets jury vittnar också om att detta är Sveriges viktigaste pris. Förutom ordförande Jan Scherman, tidigare TV 4-chef och numera diversearbetare inom media, har vi LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, Prins Daniel, Ärkebiskop Antje Jackelin, Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi samt Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson.

– Förutom att juryn representerar i princip alla stora samhällsinstitutioner så finns det ett enormt intresse bland jurymedlemmarna för det heroiska arbete som kandidaterna dagligen utför genom att se människors talanger och förmågor, säger Jan Scherman.

I skrivande stund sitter juryn och går igenom alla kandidater inför det första jurymötet. Resultatet av deras arbete kommer att offentliggöras under Visa vägen-turnén.

De gick vidare till Visa vägen-juryn:

Arbetsgivare:

UNICUS
Novare Peritos
Grönsakshallen Sorunda
SBAB i Karlstad
Primeblade AB
Munkforssågar AB
Partykungen
Högbo Bruk
Systembolaget i Sundsvall
Falköpings Golfklubb
Grahns Konfektyr AB
Elogistik Marknadsservice AB
Hälsocentralen Arvidsjaur
Länsstyrelsen i Jämtland
Humanice/DOT
Consafe Logistics AB
BLS Industries AB
Inpac i Lund AB
Vägen ut! kooperativen
Good Job – Passalen
Allwin AB
Flat Tail Studios AB
Spaljisten AB
Softwerk AB
British Junior
RunSven AB
WELAND AB

Eldsjälar:

Peter Frank
Niclas Wennerlund
Mats Alkvist
Ann-Charlotte Gyllander
Lars Lerin
Monica Lilja
Bente Sandström
Anders Malmberg
Erika Lindgren
Lovisa Olsson
Kristina Song
Rebecca Eriksson
Stefan Karlsson
Alice Lundström
Lars Almroth
Anders Stålhandske och Krister Stjärnkvist
Jan Meijer
Jane Malmberg
Karin Boskovic
AnnKristin Karlsson
Emma Egerzon
Cecilia Andersson
Malin Gruvhagen och Joakim Ivarsson
Marie Hindrikson
Sonia Ben Hadj MBarek
Emina Redzic
Ann-Christine Anki Karlsten