Visa vägen-priset

Film: Röster från Visa vägen-turnén

Under september och oktober har Visa vägen-priset åkt på turné till nio orter i hela landet för att dela ut priser och hylla de 18 regionala vinnarna.

Variationen är stor bland årets pristagare, här finns stora och små arbetsgivare, eldsjälar som driver ideella organisationer och andra som dagligen bryter utanförskap inom kommunal och statlig verksamhet eller på ett verkstadsgolv.

Alla 18 är goda representanter för Visa vägen-prisets syfte, att prisa de människor och arbetsgivare som dagligen synliggör de osynliga och bryter utanförskapet för människor med en funktionsnedsättning. De är kort sagt ett tvärsnitt av olika typer av arbetsgivare och eldsjälar som tror att alla har något att vinna på inkludering och mångfald.

Vi säger ett stort grattis till alla 18 vinnare och hoppas att priset inspirerar er att fortsätta ert fantastiska arbete. Ni spelar alla en livsavgörande roll för tusentals människor som på grund av en funktionsnedsättning haft det tufft att ta sig in på arbetsmarknaden, och vi hoppas ni ska inspirera många fler att göra samma sak.

Den 25 november i Stockholm utses de nationella vinnarna – en eldsjäl och en arbetsgivare.