Visa vägen-priset

DN Debatt: Visa vägen-juryn kräver krafttag för en ökad inkludering på arbetsmarknaden

I en debattartikel med rubriken ”7 av 10 jobbar gärna ihop med funktionsnedsatta” i DN Debatt kräver Visa vägen-juryn krafttag för en ökad inkludering på arbetsmarknaden och presenterar även en ny undersökning från Novus.

I går skrev juryn för Visa vägen-priset på DN Debatt att fler måste engagera sig i arbetet för en mer inkluderande arbetsmarknad.

Enligt en ny Novus-undersökning vill sju av tio jobba tillsammans med personer med funktionsnedsättningar och en betydande majoritet av svenskarna tror att arbetsplatser som anställer funktionsnedsatta är mer produktiva, mer kreativa och har en högre trivsel. Men, det finns fortfarandet betydande fördomar att ta itu med!

Juryn menar att de positiva trender vi nu ser innebär en unik möjlighet att agera för att bredda arbetsmarknaden – men att fler måste göra mer. Det gäller såväl politikerna som facken och arbetsgivarna. För att påbörja arbetet kommer juryn själva att bjuda in till rådslag om hur vi skapar fler vägar till arbete för personer med funktionsnedsättningar.

Läs hela debattartikeln på DN.se