Visa vägen-priset

”Ett svårt jobb för Visa vägen-juryn”

Nu har den namnkunniga Visa vägen-juryn träffats för att granska de 18 slutgiltiga finalisterna och enas kring två vinnare – en arbetsgivare och en eldsjäl. 

Kandidaterna består av de nio arbetsgivare och nio eldsjälar som vunnit det regionala Visa vägen-priset och som har hyllats under höstens Visa vägen-turné. Under mötet ska finalisterna stötas och blötas av juryn. Till sin hjälp har Visa vägen-juryn ett stort urvalsmaterial och inspelade filmer med finalisterna som presenterar varför just de ska få vinna. Med engagemang och starka känslor har finalisterna presenterat sig för den namnkunniga juryn.

Visa vägen-juryns uppgift är nu att enas kring en vinnare i vardera priskategori.

— Det har verkligen varit angenämt att sitta med i Visa vägen-juryn, men inte lätt. Det har varit svårt för oss, eftersom det har funnits så många bra kandidater att välja mellan, säger H.K.H. Prins Daniel.

– Nio eldsjälar och nio företag, där alla är väldigt duktiga och väl värda priset. De är dessutom väldigt olika, vilket gör dem svåra att jämföra. Det har varit intensiva diskussioner i ett par timmar, men vi har ändå landat i enighet kring en eldsjäl och en arbetsgivare. Ett tufft jobb! säger Jan Scherman som är ordförande i Visa vägen-juryn.

Vilka som vinner? Det får du veta i samband med Visa vägen-galan den 25 november!

Här är 2019 års finalister

Visa vägen-juryn består av:

  • Jan Scherman
  • H.K.H. Prins Daniel
  • Ärkebiskop Antje Jackelén
  • Karl-Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande
  • Bettina Kashefi, chefsekonom för Svenskt Näringsliv
  • Mats Eliasson, Samhalls marknadsdirektör