Visa vägen-priset

Burde är Årets arbetsgivare i Växjö

Måndag den 15 oktober landade Visa vägen-turnén i Växjö för att avslöja vinnarna region ”Ölandskusten”. Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden.

Tanken är att lyfta fram arbetsgivare och eldsjälar som på ett alldeles särskilt sätt lyckats med detta, inte för att de i första hand är snälla utan för att de inser hur viktigt det är ur alla aspekter. Arbetsgivarna ska därmed vara goda exempel på hur de och deras kunder, samhället och den enskilde medarbetaren vinner på detta. Eldsjälen ska i första hand brinna för att bryta utanförskap och göra skillnad genom sitt sätt att vara och agera.

Förutom konferencieren och stadens ”förlorade son”, Peter Jihde, var även Visa vägens-juryns ordförande Jan Scherman med på turnén som började i Luleå för snart en månad sedan och nu kommit till Växjö och hotellet PM och vänner.

Sam Hallam från Växjö Lakers var där i egenskap av prisutdelare, tillsammans med Oliver Rosengren, ordförande i nämnden för arbetsmarknad och välfärd i Växjö kommun.

Som årets arbetsgivare i regionen utses Burde Förlags AB. På plats var vd Marc Burde för att motta priset tillsammans med HR-chefen Christian Wallin samt Dobri Nedanovski. Företaget Burde har som företagsfilosofi att anställa människor med funktionsnedsättningar och har så gjort i över 30 år.

– Samarbetet med Samhall har växt genom åren och det är jätteviktigt. Vi har alltid haft en produktionsapparat där vi tävlar med utländska företag och då måste vi vara jätteduktiga och effektiva för att det ska fungera och då passar det här samarbetet jättebra, säger Marc Burde.

– Det är ett sätt för oss att kunna behålla produktionen i Sverige. Det är snabba puckar året runt och därför är det viktigt att ha nära till produktionen, säger Marc Burde.

Vinnarna går nu till riksfinalen i Stockholm den 19 november, där Visa vägen-juryn kommer att utse en riksvinnare.

Länk till högupplösta bilder.