Visa vägen-priset

Årets arbetsgivare BLS Industries hyllas i Malmö

Årets arbetsgivare i region Skåne är BLS Industries som i över 20 års tid haft en tydlig strategi för hur de tänker kring sin produktion för att ta tillvara alla människors talanger och förmågor.

– Som företag har vi aktiva val att göra, vi kan välja att ha vår produktion i Sverige eller på andra sidan Östersjön. Och vi känner oss stolta över vår svenska produktion med behov av kompetens på alla nivåer. Därför är det viktigt att vi hittar de arbetsuppgifter som gör att varje individ kan vara med och ta ansvar och vara engagerad i sitt jobb, säger Rebecka Spånberg.

BLS Industries är ett familjeföretag, och Rebeckas pappa Lars Spånberg var den som då bestämde att produktionen skulle vara kvar i Ystad, och att det också måste gå att kombinera lönsamhet med en företagskultur som ser bortom trånga normer och väljer att se funktion där andra ser hinder.

– Alla ska inte vara chefer eller högkvalificerade specialister, det är lika viktigt med alla arbetsuppgifter. Att hitta rätt, där någon känner att det här är precis vad jag klarar av, jag kan bidra och ta ansvar, det är det viktiga. En golvbrunn kostar några hundra, men om vi levererar en felmonterad golvbrunn kostar ett läckande badrum flera hundra tusen. Därför har alla i den här kedjan ett ansvar, och det är viktigt att alla får känna det, säger Rebecka Spånberg.