Visa vägen-priset

Blondinbella: ”Min ADHD är min superkraft”

Isabella Löwengrip är mycket mer än bara Blondinbella. Hon är en superentreprenör med stark energi och med en speciell superkraft. Historien om att gå från mobbad och utfryst i skolan till framgångsrik företagare gjorde starkt intryck på Visa vägen-publiken.

OBS! Filmen med Isabellas tal hittar du längre ner på sidan.

Förutom Blondinbella driver Isabella Löwengrip även fem företag med 30 anställda inom exempelvis bloggnätverket Spotlife, invesmentbolaget Löwengrip Invest AB, Flattered och Economista AB. Hösten 2013 lanserade Isabella sin egen skönhetslinje. Dessutom var Isabella tidigare chefredaktör för tidningen Egoboost Magazine.

– Jag älskar att driva företag och när jag var gravid första gången tog jag plats som styrelseordförande i ett börsnoterat smyckesbolag när jag var i sjunde månaden. Så jag har hunnit med mycket för att bara vara 24 år gammal.

Utanförskapet en drivkraft

Under tonårstiden var Isabella mobbad i skolan och ”passade inte in”. Med alldeles för mycket energi, en förmåga att aldrig kunna sitta still eller passa tider var det en svår tid. Och inte blev det lättare av att inte ha det stöd som behövs hemma som ung tonårstjej. Det ledde till att hon vid 14 års ålder flyttade hemifrån och började jobba på kafé vilket hon stortrivdes med eftersom hon älskar att jobba med försäljning.

– När det kändes som tuffast och jag inte hade nåt stöd så startade jag min blogg Blondinbella.

Den rosaskimrande och fiktiva värld hon byggde upp med karaktären Blondinbella som kontrast till det hårda livet i skolan och hemma, blev hennes räddning.

För några år sedan fick Isabella diagnosen ADHD.

– Diagnosen kom väl inte som någon chock egentligen, jag menar, jag har startat elva aktiebolag sedan jag var sexton, berättade Isabella.

En svårtämjd superkraft

Diagnosen var också en bidragande orsak till att Isabella slutade gymnasiet när hon var sjutton. ADHDn gjorde att det inte gick att vara kvar. Men nu skulle det skrivas bok. Så hon fick till ett möte på självaste Bonnierförlaget. Att ständigt vara på språng och otålig gjorde dock mötet påfrestande eftersom hon upplevde att det gick så segt.

– Jag ville ju bara skriva en bok, hur svart kan det vara?, tänkte hon.

Och just det där att alltid vara full av energi har lagt en del krokben för henne. Vanliga jobb har inte varit hennes melodi och möten med Isabella får aldrig ta mer än en timme för då klarar hon inte mer. Hon har inte ro i kroppen helt enkelt.

Men att leva med ADHD har lärt henne mycket om sina egna styrkor. Som entreprenör kommer man långt med en sådan energi, menar Isabella.

– Det är min superkraft, min turboknapp, det är bara det att jag inte kan styra över den. Och den här typen av egenskaper, vi med våra egenheter – våra superkrafter tror jag kommer vara hett eftertraktat på arbetsmarknaden i framtiden. Det är såna som oss, som inte följer samhällets normer och som kan se utanför boxen, som arbetsmarknaden kommer att slåss om i framtiden. Och som chef har jag lärt mig att om man anställer någon som är som alla andra, så får du också ett resultat som är som alla andra. Men mina bolag vill komma mycket längre än så.