Visa vägen-priset

Blir Partykungen.se Årets arbetsgivare?

E-handelsföretaget Partykungen erbjuder ett stort och varierande sortiment av maskeradkläder, partyprylar och roliga presenter för alla åldrar. Företaget har vuxit dramatiskt sedan vd Joel Svensson startade Partykungen.se för åtta år sedan. Av de 35 anställda har många funktionsnedsättningar och har tidigare stått utanför arbetsmarknaden.

Vi har ställt några frågor till vd Joel Svensson om att arbeta för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar och att vara i final till Visa vägen-priset.

Hur känns det att vara nominerad till Visa vägen-priset?

– Det känns nervöst. Vi har fått ganska många nomineringar och priser tidigare. Men det känns extra prestigefullt att få den här nomineringen eftersom det handlar om människor. Jag är inte här för min egen skull utan för att vi har hjälpt andra människor in i arbetslivet och det känns väldigt speciellt.

Vi har fått ganska många nomineringar och priser tidigare. Men det känns extra prestigefullt att få den här nomineringen eftersom det handlar om människor.

Varför ska man anställa personer med funktionsnedsättningar?

– Jag är ju uppväxt med det – min mamma har Asperger till exempel och hon har väldigt många starka sidor och väldigt många svaga sidor. Men jag ser de starka sidorna och jag vet ju att får hon bara använda dem i rätt sammanhang så fungerar hon nästan bättre än en ”normal” individ.

Finns det exempel på det hos Partykungen?

– Absolut, vi försöker alltid hitta individernas starka sidor och placera dem där de fungerar bäst. Det blir ofta väldigt bra kombinationer där både vi och de som jobbar vinner på det. Allt det vi gör handlar om att vara unik. Exempelvis säljer vi mycket maskeradkläder och det handlar om att klä ut sig och vara någon annan. Det handlar om mycket om vad vi gör i vår verksamhet, men också hur vi är på arbetsplatsen att vi låter alla individer vara som de är.

Hur kan Partykungen föregå med gott exempel till andra företag?

Jag tror att många företag är ganska stela i deras sätt att se på individer i deras organisation.

– Jag tror att många företag är ganska stela i deras sätt att se på individer i deras organisation. De skulle vinna på att öppna ögonen litegrann och inte bara anställa en homogen grupp. Ju större vidd man har på personalen, desto fler olika sorters kompetens och erfarenheter får man in i företaget. Och det gynnar företaget. Jag tycker att vi är en väldigt bra förebild där. Vi försöker blanda både gamla och unga med kvinnor och män från olika härkomst och med olika förutsättningar.

Hur känns det att vara i final?

– Jag är en vinnare. Jag brukar säga att jag inte är någon dålig förlorare, men en väldigt dålig vinnare. Jag tycker om att fira vinster. Så jag hoppas att vi får gå hela vägen, men det blir roligt oavsett. Jag väldigt glad över att vara här.

Den 20 november på Rival i Stockholm får vi veta om Partykungen vinner Visa vägen-priset.