Visa vägen-priset

Blir Ingram Micro Årets arbetsgivare?

Ingram Micro är en av tre finalister till Visa vägen-priset i kategorin Årets arbetsgivare. Vi har passat på att ställa några frågor till Patrik Karlsson, som är Senior Manager, Operation Nordic på Ingram Micro i Borås.

Hur känns det att vara finalist på Visa vägen?

Jag är jättestolt och det känns också jätteroligt att äntligen ha kommit till final efter fyra år som nominerade.

Varför är Visa vägen-priset viktigt?

Visa vägen-priset uppmärksammar de som öppnar arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar. Det är viktigt att ge människor med funktionsnedsättningar arbete, eftersom de har begränsat tillträde till arbetsmarknaden.

Vad har ni som arbetsgivare gjort för att förtjäna priset?

Vi har framförallt jobbat mycket för att vår personal, både arbetsledare och arbetskamrater, ska förstå att personer med funktionsnedsättningar inte innebär begränsningar utan enbart möjligheter. Det är en inställning som vi har på våra arbetsplatser. Vi har lagt mycket fokus på att bygga upp självförtroendet hos våra anställda så att de därigenom kan konkurrera med vem som helst.

Varför anställer inte alla företag personer med funktionsnedsättningar?

Många arbetsgivare har dessvärre en tendens att fokusera på nedsättningarna och hitta anpassningar. På så vis bygger de begränsningar. I stället har vi sett att personer med funktionsnedsättningar vill bli sedda precis som alla andra. Vi måste se bort alla slags hinder och se vad individen kan tillföra våra företag.