Visa vägen-priset

Axel Johnson AB vann ”Alla tiders arbetsgivare”

Visa vägen-juryns hederspris för Alla tiders arbetsgivare gick till Axel Johnson AB, ett familjeföretag som under generationer växt till en gigantisk handelskoncern genomsyrat av ett långsiktigt hållbarhetstänk.

Hur känns det att vinna Visa vägen-prisets hederpris?

– Fantastiskt kul, framförallt är jag väldigt glad för alla våra medarbetare och ledare som gör det här jobbet varje dag för att göra oss till ett hållbart företag, säger Caroline Berg ordförande i Axel Johnson.

Det är en livslång gärning, Hur det började det? Det var ju under en tid då mångfald och hållbarhet knappt fanns i ordboken. Men det fanns hos dig.

– Jag är fjärde generationen och var bara 30 år när jag tog över familjeföretaget efter att min far fick en stroke. Jag arbetade onekligen i motvind under första åren. Man pratade då om att syftet med företag enbart är att tjäna pengar. Jag kände att det var något fel med detta. Men vi har alla ett ansvar för att göra samhället lite bättre. Och företagen är den största förändringskraften, sa Antonia Ax:son Johnson som har arbetat i över 40 år med hållbarhetsfrågor.

– Olikheter gör samhället bättre. Ta till vara på den kompetens som finns, för så växer människor, avslutar Caroline Berg.