Visa vägen-priset

Årets arbetsgivare i Svealand: SilverLife

I Nacka finns årets arbetsgivarvinnare av Visa vägen-priset i Svealand. Silver Life bedriver service för trygghetsboende och omvårdnad i vård- samt omsorgsboende. En verksamhet och verklighet som är viktig, i en bransch där det ständigt behövs mer personal.

”Vi har sedan vi etablerade oss haft en utvecklingsdialog med Samhall. Att samarbeta med Samhall har varit med i vår plan från allra första början.” Säger Mats Sundbom som är vd.

Redan i planeringsfasen inför verksamheten som lanserades 2012 identifierades ett antal områden där tillvaron kunde förbättras för boende och personalen. Genom att anlita personer som kan avlasta vårdpersonalen med uppgifter som inte kräver en vårdutbildning kunde Silver Life lyckas med det.

”Nu har vi ett läge där proffsen på omsorg gör det arbetet och proffsen på kringuppgifterna gör det arbetet. Vi är vinnare!” Fortsätter Mats Sundbom.

I dagsläget jobbar ungefär 10 personer med olika funktionsnedsättningar på Silver Life, de arbetar med bland annat lokalvård, vaktmästeri, tvätt, förrådshantering, trädgårdsskötsel och fastighetsskötsel. ”Framför allt är vårt samarbete baserat på att hela tiden vara öppen för att lösa situationer som uppstår spontant, vilket vi är mycket nöjda med.” Målet är att ha minst dubblerat antalet till nästa år, och de som redan idag jobbar är en naturlig och självklar del av arbetsteamet.

”En annan förmåga som vi uppskattar är den sociala förmågan. Hos oss bor sköra äldre, både dementa och somatiskt sjuka, tillsammans med friska äldre. Då är det viktigt att ha förmågan att ibland stanna upp och vara medmänniska, prata lite, vara social. Det klarar våra medarbetare från Samhall med bravur.”

Under en helt vanlig introduktionsutbildning kom en av de nyanställda fram till Mats med en fråga. Hon undrade om det skulle vara okej om hon kunde komma in på vårdboendet och läsa en bok eller liknande för de äldre, om hon hade en stund över.” Var så säker på att jag kände ända in i hjärtat att vi valt rätt som valt att samarbeta med Samhall och få tillgång till sådana hjältar!”

Nu är Silver Life finalister till det nationella Visa vägen-priset som utses av Visa vägen-juryn och delas ut på Visa vägen-galan i Stockholm.