Visa vägen-priset

Årets arbetsgivare i Götaland: Inpac i Lund

Årets vinnare i region Götaland hittar vi i Lund. På Inpac arbetar ca 50 personer med tillverkning och distribution av läkemedel och kosttillskott. Ungefär hälften av personalen är personer med funktionsnedsättningar som nu får en plats på arbetsmarknaden.

På Inpac arbetar alla sida vid sida mot ett gemensamt mål – att göra kunden nöjd. ”När vi behandlar varandra med värme, glädje och respekt så får vi minst lika mycket tillbaka.” säger Inpacs vd Henrik Nyberg.

Företaget grundades 1948 och under de 25 senaste åren har Inpac anställt en del personal som jobbat på Samhall och därmed har de kunnat bidra till att personer med funktionsnedsättning fullt ut kommit ut i arbetslivet. De allra flesta personerna med funktionsnedsättning jobbar antingen som operatörer vid produktionslinjer eller handpackar olika produkter. Ett mindre antal personer arbetar med städning av gemensamma lokaler eller som truckförare på lagret.

”Vi gör såklart inte skillnad på personer om man är anställd på Inpac eller av Samhall utan vi ser människan bakom varje individ. Vi äter, fikar och firar framgångar tillsammans och vi försöker att hitta arbetsuppgifter som är lämpliga för den enskilda individen.” fortsätter Henrik Nyberg.

Som vinnare i region Götaland står nu Inpac som finalister i tävlingen om det åtråvärda nationella Visa vägen-priset. Vinnaren utses av den namnkunniga Visa vägen-juryn och prisas på Visa vägen-galan.

”Självklart är vi glada och stolta över att ha kommit så här långt i denna viktiga tävling och skulle såklart bli ännu stoltare om vi nådde hela vägen” avslutar Henrik Nyberg.