Visa vägen-priset

Blir Anna Haxne Årets eldsjäl?

Anna Haxne är Food & Beverage Manager på Clarion Hotel Sign och en av tre finalister i Visa vägen-priset i kategorin Årets eldsjäl. Vi har passat på att ställa några frågor om hennes brinnande engagemang för personer med funktionsnedsättningar och för att minska deras utanförskap på arbetsmarknaden. 

Hur känns det att vara finalist på Visa vägen?

Det känns fantastiskt roligt och oväntat att få komma till final bland så många andra nominerade!

Varför är Visa vägen-priset viktigt?

Därför att personer med funktionsnedsättningar inte får så stor plats i media och hos arbetsgivare. Visa vägen är därför ett mycket viktigt och trevligt tillfälle att försöka åtgärda detta.

Varför bör du vinna priset?

I drygt ett år har jag lagt ned min själ och haft ett riktigt engagemang för personer med funktionsnedsättningar i samband med rekryteringar, intervjuer och arbetsintroduktioner. Jag har brunnit för det, lagt ned mycket energi och samtidigt fått tillbaka otroligt mycket energi och glädje.

Vad hindrar företag från att anställa personer med funktionsnedsättningar?

Tyvärr tycker många företag att personer med funktionsnedsättningar inte kan utföra något arbete, att de inte kan föra sig i en offentlig miljö och därigenom skada företagets ansikte utåt. Företag tar helt enkelt avstånd! Det är istället viktigt att sprida budskapet bland andra företag och visa att det är helt möjligt och att det funkar.