Visa vägen-priset

Anders Johansson blev Årets eldsjäl i Jönköping

I fredags var det dags att dela ut Visa vägen-priset i region ”Mellan två sjöar”. Och det var två mycket stolta och glada vinnare som klev upp på scenen för att motta sina utmärkelser.

Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden. Tanken är att lyfta fram arbetsgivare och eldsjälar som på ett alldeles särskilt sätt lyckats med detta, inte för att de i första hand är snälla utan för att de inser hur bra det är för sitt eget bästa.

Som årets eldsjäl utnämndes Anders Johansson från Husqvarna Group. Och eldsjäl är en bra beskrivning av Anders, som verkligen brinner för att få alla på avdelningen att fungera, oavsett var de kommer ifrån.

– Jag arbetar på en avdelning på Husqvarna som levererar direkt till produktion och har ett 30-tal anställda på avdelningen, där många haft svårt att passa in på andra ställen men i vår grupp hittat rätt, tar ansvar och verkar trivas. Jag arbetar med människor och jag måste utgå ifrån att de ofta kan mer än de tror, det är bara att lista ut vad, säger Anders Johansson.

– Och framför allt är det kanske så att omgivningen inte har så höga förväntningar på de här människorna, men det har jag i alla fall ändrat på här på Husqvarna, säger Anders Johansson.

Som prisutdelare var Göran Hägglund, tidigare socialminister, samt Anneli Wirtén, Länsråd på Länsstyrelsen i Jönköping. Båda vinnarna går nu till riksfinalen i Stockholm den 19 november, där Visa vägen-juryn kommer att utse en riksvinnare.