Visa vägen-priset

Anders Halvarsson vann årets eldsjäl i Gävle

Anders Halvarsson, årets eldsjäl i region Jungfrukusten, arbetade åtta år som restaurangchef på Max Burgers i Hudiksvall innan han i somras bytte och blev varuhuschef på nyöppnade Biltema. Under prisutdelningen i Gävle berättade Anders om hur han, efter att ha fått sitt tredje barn, började fundera på meningen med livet.

— Var det att jag bara skulle föröka mig och föra släktet vidare, eller finns det något mer?

Anders kom fram till att för honom måste det vara att hjälpa andra, eftersom det skulle ge hans eget liv en mening. Det i sig innebar kanske inga stora förändringar, han arbetade redan medvetet med att plocka fram sina medarbetares kvaliteter på ett väldigt medvetet sätt.

– En gång ville mina kollegor ge upp på en praktikant som inte riktigt passade in. Men då svarade jag ”vet ni hur mycket vi betyder för honom? Han har fått arbetskamrater och en mening i livet, tycker ni verkligen att vi ska ge upp nu bara för att det är lite jobbigt? Jag vägrar göra det och kommer att använda mitt veto som högsta chef om ni kräver det”. Det är så en chef ska agera tycker jag, berättar Anders Halvarsson.

Sveriges radio var på plats och intervjuade Anders, lyssna här.